20квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Експрацівника СБУ, затриманого у Кропивницькому, визнали винним у державній зраді (ФОТО)

ПОДІЇ

Експрацівника СБУ, затриманого у Кропивницькому, визнали винним у державній зраді (ФОТО)

imgonline com ua resize werb7cmwbrpa

У Львові 32 річного контррозвідника СБУ Сергія Говоруху визнали винним у державній зраді, засудивши до 14 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Затримали його у Кропивницькому майже рік тому — 28 лютого 2022-ого, у перші дні повномасштабного військового вторгнення Російської Федерації, інформує "Судовий репортер".

Повідомлялося про блокування розвідувальної діяльності агента російських спецслужб, яким виявився оперуповноважений Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

З грудня 2021-ого працівник СБУ начебто передавав російським спецслужбам службову і таємну інформацію в сфері оборони. У день вторгнення він, за версією слідства, розголосив конкретне місце базування українських військових літаків СУ-25.

З моменту затримання Говоруха весь час перебував під вартою. Він міг вийти з СІЗО тільки в обмін на 10 мільйонів гривень застави.

Говоруха народився у Знам’янському районі Кіровоградської області. З 2019 року працював оперуповноваженим Департаменту військової контррозвідки СБУ з дислокацією у Херсоні. Але наприкінці вересня 2021 року його перевели до Кропивницького, де він став старшим оперуповноваженим. 

За версією обвинувачення, ще вересні 2021 року, керуючи однією з військових частин Нацгвардії у Херсоні, Говоруха познайомився з військовослужбовцем, який повідомив що на нього вийшли спецслужби  РФ і просять надавати інформацію по оборонній сфері. Говоруха нібито зацікавися і так отримав від солдата електронну скриньку viktor…@yandex.ru представника спецслужб РФ з ніком «Віктор Суворов».

Працюючи в органах СБУ, Говоруха не міг не розуміти наслідки своїх дій у період збройного нападу Російської Федерації. Тому суд призначив йому тюремне покарання ближче до максимальної межі і з конфіскацією майна.