24квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Скопроментована гуманітарка: коментар керівника обласної прокуратури щодо розкрадання державних коштів (ВІДЕО)

ПОДІЇ

Скопроментована гуманітарка: коментар керівника обласної прокуратури щодо розкрадання державних коштів (ВІДЕО)

335609262 526756099635359 7836669117632643665 n

На Кіровоградщині викрили схему розкрадання державних коштів під час закупівлі продуктів харчування для гуманітарних потреб.

Про підозру повідомили керівнику підприємства у привласненні коштів в особливо великих розмірах, зазначили в обласній прокуратурі.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення військових країни агресора, між підприємцем та Кіровоградською ОВА укладено договір на постачання продовольчих товарів тривалого зберігання. Йдеться про поставку 26 тисяч банок консерви яловичої, яка мала використовуватись при формуванні гуманітарних пакунків, призначених для регіонів, де тривають бойові дії. Керівник товариства, виконуючи умови договору, здійснив поставку м’ясної консерви неналежної якості", – йдеться в повідомленні.

Технічні характеристики тушкованої консерви (26 тисяч банок) не відповідали вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів.

Керівник облпрокуратури Ян Стрелюк прокоментував ситуацію щодо постачання неякісних продуктів харчування для гуманітарних потреб на 13,7 мільйона гривень.

Триває слідство.