20квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ На Кіровоградщині під час передачі коштів викрили шахрая

ПОДІЇ

На Кіровоградщині під час передачі коштів викрили шахрая

347554979 617637823624447 5215642116199515284 n

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури  повідомили про підозру мешканцю Кіровоградщини за фактом підбурювання до надання неправомірної вигоди службовим особам державних органів та  шахрайства.

За даними слідства, підозрюваний, у минулому нотаріус, обрав шлях легкого заробітку. Мешканець Кропивницького звернувся до нього, як до досвідченого правника,  за роз’ясненням механізму отримання перерахунку пенсії.  Достовірно знаючи, що чоловік кілька років працював у рф, а зараз має проблеми з отриманням певних довідок, увів в оману потерпілого та його дружину, переконавши їх, що складнощі  отримання документів виникли саме через потрапляння чоловіка у бази даних СБУ, як особи, яка має зв’язки з країною-агресором.

Підозрюваний  був переконливим та порадив зляканим людям, якомога швидше «вирішити проблему». Ціна питання – 100 тисяч гривень неправомірної вигоди посадовцям СБУ за виключення чоловіка з баз даних спецслужби.

Викрили спритника безпосередньо під час передачі частини коштів.

За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування – СУ ГУНП в області, оперативний супровід – ГУ ВБ Управління СБУ.