12травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ У Кропивницькому в галереї Миколи Цуканова представили нову туристичну схему міста (ФОТО)

ПОДІЇ

У Кропивницькому в галереї Миколи Цуканова представили нову туристичну схему міста (ФОТО)

2018 10 11 22 40 16 065

У приватній галереї Миколи Цуканова презентували  нову туристичну карту-схему Кропивницького «Галерея «Єлисаветград» пропонує відвідати…».

2018 10 11 22 40 45 316

Втім, спочатку пан Микола розповів про цілий ряд інших помітних проектів, втілених в життя його закладом останнім часом.

Зокрема, йшлося про цікаві інформаційні відеоролики; пленери з залученням відомих художників; реанімацію – без перебільшення! – негативів відомого фотографа Василя Ковпака; видання кількох цікавих книг; встановлення пам’ятника на могилі колекціонера Олександра Ільїна; організацію Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "Щаслива дитина – квітуча Україна" і т.п.

Микола Цуканов також пояснив чисельній аудиторії і необхідність кроку, пов’язаного з виданням нової туристичної схеми Кропивницького.

2018 10 11 22 39 29 573

2018 10 11 22 41 33 786"Співробітники галереї нерідко стикаються з ситуацією, – сказав він, – коли, не тільки гості міста, але й чимало його жителів, кидали, мовляв, у  Кропивницькому немає місць для культурного проведення часу. Хоча, насправді, мова йде всього лише про відсутність реклами таких місць. Наша галерея вирішила ліквідувати цю прогалину".

Зауважимо, що у зібраному вигляді представлена на розгляд карто-схема «Галерея «Єлисаветград» пропонує відвідати…» має розмір візитної картки. В розгорнутому - вона теж невелика. Але, попри те, на ній позначено понад сорок об’єктів, які, на думку авторів, повинні привернути увагу потенційних туристів своєю культурною та історичною цінністю. Отож річ практична й зручна в користуванні.         

До речі, як і було обіцяно напередодні, всі присутні на презентації, покидаючи її, отримали по одному примірнику туристичного видання безкоштовно. Хто хотів більше – купували. 

Насамкінець, в якості побажання, хотілося, щоб у майбутніх - допрацьованих виданнях - на схемі було вказано ще й пішохідний місток з Козачого острова через Інгул, який дає змогу туристам швидко дістатися з центру міста до Літературно-меморіального музею Івана Карпенка-Карого.

2018 10 11 22 42 08 269

Федір Шепель,

фото автора