19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОЛІТИКА ОПОРА на Кіровоградщині заявляє про ймовірний підкуп виборців

ПОЛІТИКА

ОПОРА на Кіровоградщині заявляє про ймовірний підкуп виборців

Представники ОПОРИ в області п’ять разів зверталися до правоохоронних органів щодо ймовірного підкупу виборців кандидатами у народні депутати: Євгена Лучкова і Володима Духна (балотуються в окрузі № 100), Максима Полякова та Андрія Флорs (округ № 101). 

У згаданих випадках можуть бути порушені ч.14 ст. 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»  та ч. 3 ст.160 Кримінального кодексу України.

На кандидата у народні депутати України в виборчому окрузі № 100 Євгена Лучкова склали дві заяви. Перша стосується передачі керівництву та медичним працівникам комунального закладу «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» комп'ютера та комплектуючих, а також кулера для води. Друга – щодо передачі Євгеном Лучковим велосипедів для  Бобринецького відділення поштового зв’язку «Укрпошти». Про це політик написав у соцмережах.

6.07.2019 Kr Lytkov1.JPG

Євген Лучков заперечує порушення законодавства. «Я організував підприємців, які мене почули і зробили добру справу. Я не заявляв, що зробив це особисто», – зазначив Євген Лучков.

Кандидат у народні депутати України в виборчому окрузі № 100 Володимиром Духно під час зустрічі з колективом школи Компаніівської навчально-виховного комплексу передав новий клавішний інструмент, підсилювальну апаратуру,  кондиціонер. Про це написав політик на сторінці у соцмережах.

«Я особисто нічого не передавав. Давайте розмовляти мовою документів. Інстрименти та кондиціонер передала фізична особа-підприємець і в навчальному закладі поставили подарунки на баланс. Я, як кандидат, нічого не передавав», –  підкреслив Володимир Духно.

Депутат Кіровоградської обласної ради та кандидат у народні депутати в окрузі № 101Андрій Флоря надав фінансову допомогу для проведення в будинку культури шостого фестивалю «Зелен клен». Однак після звернення представників ОПОРИ в поліцію публікацію відредагували, прибравши інформацію про «матеріальну допомогу». Андрій Флоря відмовився коментувати данний інцидент.

Кандидат у народні депутати в окрузі № 101, чинний нардеп Максим Поляков передав у Марьянівський будинок культури Маловисківського району колонку для хореографічого колективу «Оксамит». Подяку за подарунок виставили у соціальних мережах.

Отримати коментар політика не вдалося. Номери помічників та нардепа, які вказані на сайті Верховної Ради, не відповідають.

«Також представники ОПОРИ продовжують фіксувати розповсюдження друкованої агітаційної продукції без вихідних даних. Зокрема, з початку липня написано заяви в поліцію щодо агітаційної продукції без відповідних даних кандидатів у народні депутата – Івана Марковського та Олександра Дануци (балотуються в окрузі № 99; центр – м. Кропивницький); Володимира Духна (йде в депутати в окрузі № 100; центр – м. Бобринець)», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.