18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Кропивницький: депутати погодили текст звернення до керівництва держави (ДОПОВНЕНО)

ПОЛІТИКА

Кропивницький: депутати погодили текст звернення до керівництва держави (ДОПОВНЕНО)

ec7007b53f7dfc32061e8eb82ba52398Сьогодні, 4 жовтня, депутати прийняли зверення міської ради міста Кропивницького до Президента України та Верховної Ради України.

Такий підсумок роботи позачергової сімнадцятої сесії міської ради Кропивницького сьомого скликання депутати.

"Якщо ми хочемо проголосувати за текст звернення, то це треба робити зараз, без зволікань. Кожен може в сесійній залі висловитися. Я прочитав обидва тексти. Вважаю, що за основу треба взяти перше звернення.  А потім пройтися по пунктах. Їх там усього дев’ять. Ті пункти, що наберуть більшість голосів, залишаться у зверненні", – запропонував секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов.

Після тривалих дискусій, заслуховування представників громади та обранців, понад годинної перерви, під час якої також тривала робота над узгодженням тексту проти "формули Штайнмаєра" звернення, депутати 23 голосами погодили запропонваний проект рішення без обговорення. 

Активісти висловили подяку представникам влади за оперативне скликання позачергової сесії та плідну роботу на благо громади.

Текст звернення:
«1. Заблокувати ухвалення нової редакції та не допустити продовження дії закону про особливий статус Донбасу без широкого громадського обговорення.

2. Не допустити місцевих виборів на окупованих територіях до моменту повного виведення російських окупаційних військ, роззброєння незаконних збройних формувань, відновлення контролю над кордоном України, забезпечення перехідного періоду терміном на один рік та відновлення повноцінної роботи на цих територіях українських ЗМІ. 

3. Не допустити відведення Збройних Сил України з укріплених позицій».

Читайте також: У сесійній залі Кропивницького обговорюють текст звернення до Президента

«Формула  Штайнмаєра» – капітуляція  України