20квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Андрій Райкович про переведення другого стаціонарного відділення Центральної міської лікарні

ПОЛІТИКА

Андрій Райкович про переведення другого стаціонарного відділення Центральної міської лікарні

IMG 9034

Проводити свою виборчу кампанію на критиці чинної влади для багатьох політиків різних рівнів – норма.

Треба тільки знайти щось таке, щоб зачіпало інтереси виборців. І не важливо, чи відповідає твоя думка правді, головне – повторюй її часто, а там, можливо, хтось і повірить.

Щось схоже відбувається в Кропивницькому навколо другого стаціонару Центральної міської лікарні, розташованої по вулиці Архітектора Паученка. Один із претендентів на міського голову, дізнавшись про намір міської влади перевести це відділення в іншу лікарню, вирішив завадити його реалізації. В поширюваній ним інформації йдеться про те, що звільнене приміщення нібито буде віддано для розміщення в ньому торговельного закладі.   

Оскільки в планах міської влади й справді є переведення другого стаціонару (колишня лікарня №3) в приміщення шахтарської лікарні, що на вулиці Салганні піски, наше видання попросило Кропивницького міського голови Андрія Райковича пояснити, чим викликане таке переведення.

Ось що відповів Андрій Павлович:2244

«Ситуація нагнітається безпідставно, адже це приміщення вже перебуває в такому стані, що косметичним ремонтом не обійтися. Треба виконати великий обсяг робіт, зокрема, полагодити дах, який протікає, встановити ліфти, щоб хворих не виносили на другий поверх у простирадлах чи ковдрах, й багато іншого. Хіба це нормально, коли в палатах, де одночасно на лікуванні перебуває до десяти й більше чоловік, відсутні санітарні вузли? Зрозуміло, що їх теж треба обладнувати. А як це зробити, не переселивши хворих?

Фактично відділення розташовується в пристосованому приміщенні. Бо лікарня, збудована на початку двадцятого століття, мала іншу спеціалізацію. Вона не розраховувалася на велику кількість пацієнтів. Та й вимоги до лікувальних закладів відтоді суттєво змінилися.

А лікарня на Салганних пісках – це базова лікарня для шахтарів, й умови в ній врази кращі, ніж у пристосованих під лікарні приміщеннях. Там є харчоблок, там є можливість робити операції, там, зрештою, є одне з кращих в області травматологічних відділень, яке очолює лікар від Бога, кандидат медичних наук Олександр Васильович Барков.

Нині приміщення лікарні, що на Салганних пісках, модернізується згідно з програмою енергоефективності. Робиться термоізоляція, встановлюються металопластикові вікна й двері, ремонтується дах тощо. Головна мета – зменшити втрати тепла. В середині теж кипить робота. Гадаю, вже навесні наступного року ця лікарня почне приймати хворих.

Зрозуміло, що переведення стаціонарного відділення в цю лікарню вимагає поліпшення дорожньої інфраструктури цього мікрорайону. Тут уже заасфальтовано багато вулиць, а наступного року розширимо проїжджу частину вулиці, що йде від лікарні до дороги на Бобринець, збудуємо там міст і т. д. Вирішимо й питання транспортного забезпечення.

Ось чому я не бачу проблеми в тому, що буде переведено це стаціонарне відділення. Не бачать її й експерти, провідні медики, архітектори, інші фахівці. Її бачать тільки ті, хто дуже хоче мати місце в міській раді, отримати важелі управління. Але, як свідчить практика, далеко не всі з тих, хто досягає мети нечесними методами, потім працюють на громаду. Чомусь гору в них беруть особисті інтереси.»  

Читайте також: