20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Учасники мітингу в Кропивницькому: розслаблятися передчасно – ворог не дрімає

ПОЛІТИКА

Учасники мітингу в Кропивницькому: розслаблятися передчасно – ворог не дрімає

IMG 9457

Сьогодні, 21 листопада,  на площі Героїв Майдану в Кропивницькому відбувся мітинг з нагоди Дня гідності і свободи.

Серед часників заходу не було помічено багатьох з тих, хто брав активну участь в подіях семирічної давнини. Не виключено, хтось розчарувався в результатах боротьби, хтось просто втомився, а хтось здобув те, про що мріяв, а відтак і не відчуває потреби демонструвати свою громадянську позицію.

IMG 9464

Один із організаторів акції, координатор руху опору капітуляції Дмитро Сінченко у своєму виступі піддав критиці дії влади, що дають підстави говорити про реальність загрози незалежності України, її європейській інтеграції, безвізу та ін.

IMG 9462

Про загрозу реваншу антиукраїнських сил говорили й інші присутні. Вони закликали не втрачати пильності, бути готовими до боротьби, адже ворог – Росія  та її сателіти в Україні – не припиняють спроби підпорядкувати собі Україну.

"Сьогодні важливий день для кожного українця. День Гідності та Свободи.

Події, що стались сім років тому на Майдані Незалежності, імена Героїв Небесної сотні не зникли з нашої пам“яті. Я завжди кажу, що в житті ніщо не дається так тяжко, як свобода та незалежність. За вільну країну гинули наші бітьки і діди, а зараз віддають життя сини та дочки. Ми завжди гордитимемось ними. І дякуватимемо. Щиро і віддано.

Я дуже сподіваюсь, що жодна смерть на Майдані не стала марною. Вірю, що Україна буде сучасною, вільною, заможною, мирною державою.

Слава Україні! Вічна пам'ять усім українським героям!", – зазначив на сторінці у фейсбуці міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

IMG 9447

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих активістів Революції гідності та виконали гімн України.