27квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Центральна влада дослухалася до запиту місцевого самоврядування, – міський голова Кропивницького

ПОЛІТИКА

Центральна влада дослухалася до запиту місцевого самоврядування, – міський голова Кропивницького

154879542 230746768731856 786250050193822042 o

Результати вчорашньої Ради розвитку громад та територій у рамках форуму "Україна 30" свідчать про те, що центральна влада нарешті дослухалась до запиту місцевого самоврядування, зокрема міських голів – засновників партії "Пропозиція".

57221006

На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

На думку очільника міста, створення Муніципального кодексу стане першим завданням Конгресу місцевих та регіональних рад, указ про створення якого підписав президент Володимир Зеленський.

"Його поява означатиме чіткий розподіл повноважень, прав і обов’язків між місцевою і центральною владою, взаємну відповідальність за всі ухвалені рішення, чесні рівні умови. Приміром, якщо парламент встановлює пільги, то повинен дати на місця фінансові компенсатори втрат місцевих бюджетів через запровадження цих пільг. І навпаки, якщо в місті приймаються політичні рішення за межами повноважень самоврядування, його керівництво також має нести відповідальність. Упорядкування ініціатив лідерів місцевих громад дозволить розв’язати існуючі конфлікти інтересів і забезпечити відчутний прогрес розвитку кожної території", – зазначив міський голова.

І додав, що місцеві осередки "Пропозиції" залучать до узагальнення напрацювань органів самоврядування, щоб якнайшвидше виробити спільні позиції щодо єдиного проєкту Кодексу.

Читайте також: Андрій Райкович про причину звернення «Пропозиції» до президента Зеленського 

Кропивницький міський голова Андрій Райкович: територіальні громади мають конкретні програми розвитку