25квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Кіровоградщина: синові Героя України вручили державну нагороду (ФОТО)

ПОЛІТИКА

Кіровоградщина: синові Героя України вручили державну нагороду (ФОТО)

ccea1888b2c52b3f

Сьогодні, 28 червня, під час урочистостей, що проходили в Кропивницькому, фермера Віктора Чміленка нагородили державною нагородою.

54e8ab3acf24e1ef

Орден “За мужність” III ступеня мав бути врученим ще чотири роки тому.

"За громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції Гідності, активну громадську та волонтерську діяльність", – йдеться в указі президента за № 41, датованим 2017 роком.

Після одержання нагороди Віктор Чміленко відбув до фермерського господарства "Чміленко В.В.", роботи в полі і в святкові дні вистачає. 

"Від ордена раніше відмовлявся, тому що керували областю люди, які працювали з режимом Януковича. Не хотілося з їхніх рук брати цю нагороду – за участь в Революції Гідності, волонтерство. А тепер для мене ця нагорода важлива, тому що мій батько – Герой України. Хочеться до його рівня доходити в плані розвитку держави", – так Віктор  прокоментував "Суспільному" відтермінування на чотири роки свого нагородження.

Довідково: під час Ревролюції Гідності син Віктор разом із батьком Віктором Чміленком були активними учасниками подій на Інститутській, активно відстоюючи там і вдома на Кіровоградщині територіальну цілісніть України, право свого народу на достойне життя у власній країні.

Фото – звідси.

Читайте також: На Кіровоградщині вірять, що вбивцю Героя України Віктора Чміленка колись покарають

Кропивничани – про історичні події: Революція Гідності триває і понині