25квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА У Кропивницькому обговорили тему гендерної рівності

ПОЛІТИКА

У Кропивницькому обговорили тему гендерної рівності

247187544 420310202938225 1039309714296741533 n

У Кіровоградській ОДА відбувся круглий стіл «Рівність у політиці Кіровоградщини».

Його організаторами виступили представниці Українського жночого фонду за підтримки уряду Канади.

Участники круглого столу – голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна, старший експерт проектів посольства Канади в Україні Валерій Олійник,  представниці депутатських корпусів області, міст та районів, громадських організацій Кіровоградщини говорили про дотримання прав жінок та гендерну рівність у Кіровоградській області.

«За кожним сильним чоловіком стоїть сильна жінка. Жінка – це берегиня, у нас генетично закладена жіноча мудрість і поступливість. Тому ми з вами – за плідний розвиток, за те, щоб були доглянуті діти, щоб усюди була чистота, злагода і порядок. А стереотип, що жінці не місце в політиці, вигадали, напевно, чоловіки. Я вітаю всіх зі створенням депутатського міжфракційного обєднання «Рівні можливості». Ви активні, ви дієві, ви найкращі», – зазначила Марія Чорна.

Під час круглого столу обговорили приклади позитивних змін, що відбулись у забезпеченні прав жінок на регіональному та всеукраїнському рівнях, бар’єри, які заважають повноцінній реалізації прав жінок в Україні, наявний рівень забезпечення участі жінок у процесах прийняття рішень.

Учасниці та учасники вели запальні дискусії , обговорювали та ділитись власним досвідом в питаннях реалізації своїх прав.