28березня2024

ГОЛОВНА Ще.. ІСТОРІЯ Музейний вісник про повстанський рух в області презентували у Кропивницькому (ФОТО)

ІСТОРІЯ

Музейний вісник про повстанський рух в області презентували у Кропивницькому (ФОТО)

295692265 425564092939083 7259480031327923160 n

Регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань презентував журнал «Музейний вісник Центральної України» вчора, 27 липня.

Уперше випуск присвячений українському повстанському руху у 1917-1921 роках на теренах регіону.

«Дуже символічно, що презентація вісника відбулася напередодні як ми вперше відзначатимемо День української державності. Наша історія, наша культура – це фундамент нації, це основа для виховання нових поколінь. Ваша команда робить велику і дуже потрібну справу. Дякую, що шукаєте, знаходите і відкриваєте нам історію рідного краю», – зазначив голова обласної ради Сергій Шульга.

Зокрема, у журналі наводяться історичні факти про лідерів повстанського руху на Кіровоградщині та про боротьбу жителів області з більшовиками на початку двадцятого століття.

Вісник складається з трьох розділів – історико-краєзнавчих статей, архівних документів і навчальних матеріалів для музейних працівників про оновлення експозицій на тему повстанського руху.

Видання отримають музеї та освітні заклади регіону.

Електронну версію «Музейного вісника Центральної України» оприлюднить на своєму сайті обласна універсальна наукова бібліотека імені Чижевського.