20квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Скільки коштував COVID-19 бюджету Кропивницького

ЗДОРОВ'Я

Скільки коштував COVID-19 бюджету Кропивницького

У Кропивницькому, до кінця 2020 року планується введення в експлуатацію відділення інтенсивної легеневої терапії на базі Центральної міської лікарні.

08 5

Про це повідомив міський голова Андрій Райкович, вчора 8 жовтня, під час зустрічі з мешканцями міста, інформує пресслужба міськради.

За п’ять років місто вклало 56 мільйонів гривень в ремонти медичних закладів, спрямувало 64 мільйони гривень на новітнє обладнання, а 8,7 мільйонів – на комп’ютеризацію.

«Ви знаєте, в яку копійку нам обійшовся COVID-19 – понад 50 мільйонів гривень. І ми, не чекаючи допомоги держави, збудували у Центральній міській лікарні новий надсучасний діагностичний центр з передовою комп’ютерною томографією і далі будуємо відділення інтенсивної легеневої терапії на 30 ліжок. Пандемія ще вирує у світі і без такої надійної і ефективної бази місту не обійтися. Тож сьогодні нам вкрай потрібні інфекціоністи, анестезіологи, реаніматологи. Тому десять квартир в новозбудованій багатоповерхівці на Жадова ми віддали молодим лікарям», – зазначив керівник обласного центру.