25квітня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Кропивницькі спеціалісти управління охорони здоров’я отримали спеціальне завдання

ЗДОРОВ'Я

Кропивницькі спеціалісти управління охорони здоров’я отримали спеціальне завдання

242145059 3029305500692170 3738918321830091636 n

Коронавірус знову набирає сили, кількість хворих помітно зростає, все частіше хворіють діти.

Під час апаратної наради сьогодні, 20 вересня, Кропивницький міський голова Андрій Райкович наголосив на важливості повернення до жорсткого дотримання карантинних вимог: носіння масок, користування антисептиками, дотримання соціальної дистанції.

"Вакцинація – дія №1! Медики, розкажіть, які вакцини можна зараз робити і чим замінювати, в разі, якщо необхідної вакцини немає. Чуєте, про що говорить державна влада: не вакцинувалися – будуть обмеження", – наголосив очільник міста.

Вкрай необхідно, щоб ковідна база була стовідсотково готовою до прийому хворих, наголосив міський голова. Має бути налагоджена взаємодія первинної ланки, сімейних лікарів із населенням, відпрацьовані умови прийому хворих у поліклініках, коли зростає кількість простудних хвороб. Спеціалісти управління охорони здоров’я отримали завдання – тримати на контролі усі процеси – від прийому хворих до наявності кисню в лікарні.

"Має бути особлива увага до будівельних об'єктів і проєктів: операційний блок ЛШМД, постковідна реабілітація на валах, а також дитяча поліклініка. Це важливо для розвитку медичного простору міста. Також повертаємось до щоденного вивчення оперативної інформації щодо ситуації із COVID-19. Вона має бути знову на кожному робочому столі моїх заступників і керівників профільних управлінь:хоч на папері, хоч на моніторі. Але дивимось, аналізуємо і швидко реагуємо. Оголосять перехід в іншу карантинну зону, значить, і ми вживаємо відповідні заходи", – акцентував міський голова. 

Журналістів міський голова закликав повернутись до профілактичних публікацій, просвітницьких матеріалів щодо небезпеки COVID-19. Увагу поліції, держпродспоживслужби загострив на важливості активізувати рейди, особливо на ринках і там, де ще є стихійна торгівля.