25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Влада Кропивницького переконана, що комунальна аптечна мережа користуватиметься неабияким попитом у містян

СУСПІЛЬСТВО

Влада Кропивницького переконана, що комунальна аптечна мережа користуватиметься неабияким попитом у містян

Тема відсутності аптечних пунктів на околицях Кропивницького вже давно обговорюється у міській раді. 

21 22

Про це повідомляє у соцмережі секретар міської ради Андрій Табалов.

Люди, що проживають у віддалених мікрорайонах міста, таких як Велика Балка, Балашівка, Кущівка постійно звертаються до депутатів із проханням посприяти відкриттю медустанов, і насамперед це стосується пенсіонерів. 

«Особисто я добре знаю цю проблему з середини, адже у мене теж є такий округ, на якому підприємці відмовляються відкривати аптечні пункти, вважаючи цю справу збитковою», — зазначає очільник депутатського корпусу. 

У зв’язку з цим керівництво міста запропонувала альтернативу — відкрити мережу комунальних аптек, адже досвід по відродженню муніципальних підприємств вже є. 

Після низки консультацій з міським головою та депутатами було вирішено провести спільне засідання двох постійних депутатських комісій — з питань бюджету та охорони здоров’я, щоб обранці могли висловити свою думку з цього приводу. 

І депутати пішли назустріч людям. Управлінню охорони здоров'я і департаменту економіки міськради було доручено розробити алгоритм і механізми створення та розвитку комунальної мережі аптек. Окремо фахівці управління охорони здоров’я вивчать питання щодо розміщення таких аптек на території лікувальних закладів.

«Це рішення я підтримую обома руками. Але переконаний, що комунальні аптеки слід розташовувати не тільки на околицях, але й по всій території міста. Жителі будь-якого мікрорайону хочуть платити за ліки розумні гроші, а не переплачувати у кілька разів. Тому впевнений, що комунальна аптечна мережа користуватиметься неабияким попитом у всіх куточках нашого міста. І що важливо, вартість ліків для кропивничан у такому випадку знизиться в рази, особливо це стосується соціально незахищених верств населення», — наголосив Андрій Табалов.

21 21