27квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У трьох районах Кіровоградщини ухвалили рішення щодо майбутнього територіального устрою

СУСПІЛЬСТВО

У трьох районах Кіровоградщини ухвалили рішення щодо майбутнього територіального устрою

Zg03wJtpTUevnQjDc3qd.r695x430Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося чергове засідання обласної робочої групи з підготовки проекту Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.

За результатами попереднього засідання, яке відбулося 14 липня, на розгляд депутатів обласної ради подано пропозиції шести територій щодо внесення змін до Перспективного плану. Під час засідання члени робочої групи розглянули пропозиції відповідних груп Новоукраїнського, Олександрійського, Добровеличківського та Долинського районів.

Представники Новоукраїнського району запропонували залишити 5 ОТГ на території району, переформатувавши їх склад. За пропозиціями робочої групи Олександрійського району, на території мають функціонувати 4 громади (за затвердженим Перспективним планом було 3). На території Добровеличківського району ініційовано утворити 5 громад. Усі ці пропозиції узгоджені і відповідають вимогам, тому обласна робоча група їх підтримала і направить на розгляд депутатів обласної ради.

Пропозиція Долинського району щодо переформатування ОТГ потребує доопрацювання, оскільки одна із трьох зопропонованих громад не відповідає критеріям спроможності.

У засіданні обласної робочої групи також взяли участь представники ОТГ та сільських рад Кропивницького району. Оскільки районна робоча група не ухвалила остаточне рішення щодо формату громад і внесення відповідних змін до Перспективного плану, Сергій Коваленко доручив провести позачергове засідання за його участі, під час якого необхідно узгодити проблемні питання і прийняти консолідоване рішення щодо майбутнього територіального устрою району.

http://www.kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/2019/29081902.html