29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Чому на Кіровоградщині «борці з корупцією» увімкнули задній хід

СУСПІЛЬСТВО

Чому на Кіровоградщині «борці з корупцією» увімкнули задній хід

05 4Поліція  Олександрії викликала трьох громадських активістів  на допит у справі розслідування кримінальних проваджень за фактом хуліганських дій та розповсюдження ними неправдивої інформації.

Про це інформуює міська рада.

Під час допитів дані особи відмовились від дачі показань, скориставшись статтею 63 Конституції України (яка дозволяє не свідчити проти себе та своїх родичів).

Хоча перед цим вони наввипередки у мережі Інтернет розповідали про те, що їм відомі факти протиправної діяльності з боку Олександрійського міського голови Степана Цапюка, а саме: перешкоджання підприємницької діяльності, зловживання службовим становищем та інше.

«Виникає риторичне питання: чому так звані борці з корупцією відмовилися надати поліції відомі їм факти зловживань влади?! Мабуть, то після попередження слідчого про кримінальну відповідальність за статтею 384 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання за завідомо неправдиві показання свідка. Це вам не брехати в соцмережі: кожний бездоказовий факт буде перевірений слідчим і за це прийдеться нести відповідальність. Це справжні «обличчя» цих так званих активістів: вони де завгодно розповсюджують плітки та брехню, а коли правоохоронні органи бажають їм допомогти у «нелегкій справі боротьби з корупцією» – відмовляються від дачі показань», – йдеться у повідомленні.