27квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Як у Кропивницькому вчили молодь протистояти терористам та вести бій (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Як у Кропивницькому вчили молодь протистояти терористам та вести бій (ФОТО)

Молодь Кропивницького спробувала свої сили у «Рейді-антитерорі» – військово-прикладних відкритих тренінгах з тактики та ведення бою на відкритому просторі (у лісі, лісостепу, степу) та у приміщеннях, а також напрацьовувала навички виходу із кризових ситуацій.

09 19 73 2

Про це повідомляє пресслужба міської ради Кропивницького.

Організатором навчання виступили управління молоді та спорту міської ради та ЦОТП «Цитадель».

«Вишкіл, спрямований на навчання та виховання молоді за програмою військово-спортивного національно-патріотичного виховання, проводиться вже п’ятий рік поспіль. Цьогоріч у тренінгу взяли участь понад 125 учасників з міста та області», ­­­­­- відзначив педагог-організатор ДЮК «Промінь» Олег Ковальчук.

09.19.71

Під час занять молодь вчилася працювати зі зброєю, основам стрілецької, парашутної, кінологічної, альпін-штурмової, медичної підготовки. Також всі учасники ознайомилися з основами вибухо-технічної справи та мали можливість переглянути виставку  екіпіровки й озброєння.

09.19.72

В результаті учасники навчань відпрацювали основні елементи бою, методи надання медичної допомоги та рятування, а фінальним етапом вишколу став практичний штурм позицій противника.

09.19.74