20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Який він – початок опалювального сезону в Кропивницькому

СУСПІЛЬСТВО

Який він – початок опалювального сезону в Кропивницькому

29 325 жовтня Кропивницький отримав номінацію на газ, а 26 – в обласному центрі офіційно розпочався опалювальний сезон.

Про це повідомив заступник міського голови Олександр Вергун під час пресконфернеції сьогодні, 29 жовтня.

«Станом на сьогодні всі котельні міста запущені. Заповнення водою тепломереж становить 93 відсотки. Ще 7 – це ті об’єкти, де наразі тривають аварійні ремонтні роботи. Із 37 дошкільних закладів – опалюються 33, в 4 тривають внутрішні роботи. Із 42 шкіл – опалення подане до 39, ще в 3 також працюють бригади. До всіх 14 закладів охорони здоров’я теплопостачання подається повністю», – поінформував посадовець.

Станом на вчора температура енергоносія на виході становила 33 градуси по ТЕЦ та 30 – на Південно-західній котельні. Сьогодні ці показники вже 50 та 45.

На думку заступника, динаміка є і за 2-3 дні місто вийде на необхідний рівень теплопостачання.

Початок опалювального сезону – це дуже трудоємкий процес, тому кропивничан просять поставитися з розумінням до ситуації та не створювати ажіотажу. Адже стан теплового господарства обласного центру знаходиться у вкрай поганому стані.

«Термін експлуатації тепломереж – 40 і більше років. На сьогодні ще ніхто не переміг корозію металу. 28 тисяч кубометрів. Та є ще 21 котельня із ємністю понад 15 тисяч кубів. Цей об’єм води треба підігріти до температурного графіку, встановленого міськвиконкомом. Поставте чайник на плиту і ви побачите скільки часу треба, аби його нагріти. Сьогодні на підприємстві працюють 830 чоловік, більшість із яких майже цілодобово виконують, повірте, надважку роботу», – звернувся директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник.