20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Депутати Кропивницького ініціюють комплексне відновлення прибудинкових територій всього міста

СУСПІЛЬСТВО

Депутати Кропивницького ініціюють комплексне відновлення прибудинкових територій всього міста

Сьогодні, 5 грудня, під час проведення Дня депутата у міській раді місцевий обранець від політичної фракції «Наш край» Олег Краснокутський озвучив ініціативу щодо створення нової міської програми «Затишний двір».

05 28

Вона передбачає приведення до належного стану дворів та прибудинкових територій, встановлення лавочок, альтанок, урн для сміття, облаштування тротуарів, майданчиків та вуличного освітлення, обрізку аварійних дерев та висадження нових, аби двори були затишними, безпечними та зеленими.

Проєкт має розробити головне управління ЖКГ і він повинен бути комплексним, а не розривати благоустрій дворів на ліхтарі, дорогу, лавочки тощо.

Колегу підтримав однопартієць Краснокутського Вадим Дрига, адже для його округу – районів Масляниківки, Никанорівки та Арнаутового, дуже актуальні ремонти доріг та вуличне освітлення.

«Це біда приватного сектору всього міста. До розробки програми треба залучати депутатів, щоб врахувати інтереси мешканців не тільки багатоповерхівок», – наголосив Вадим Дрига.

За комплексний підхід висловилася і депутатака Катерина Шамардіна, котра зауважила, що мешканці просять хоча б про грейдерування вулиць і провулків. Адже приватний сектор частіше фінансується за залишковим принципом, а люди там хочуть жити безпечно, а не травмуватися на дорогах з ямами.

05 27 1

«За рік ми реалізували важливі міські проєкти. Пора йти в мікрорайони. Більшість пропозицій депутатів стосуються якраз мікрорайонів. З одного боку, коштів бракує, а з іншого – це покрокова програма благоустрою міста. Коли я йду на округ, люди говорять про власний двір, освітлення, тротуари. Я вже переконався, що можна все робити в комплесі, додаючи компоненти та враховуючи побажання мешканців. Так не повинно бути: зробили дорогу – залишили ями й калюжі. Треба, щоб і ліфт працював, і двір був у порядку. Тому наше завдання: все вислухати, порадитися з колегами, послухати думку містян. У підсумку, ми ухвалимо народний бюджет-2020, який дозволить вирішити проблеми всього міста та мікрорайонів», – зазначив головуючий у сесійній залі очільник депутатського корпусу Андрій Табалов.