25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Рішення комісії: для фінансування безпритульних тварин у Кропивницькому потрібно мати законні підстави

СУСПІЛЬСТВО

Рішення комісії: для фінансування безпритульних тварин у Кропивницькому потрібно мати законні підстави

Вчора, 12 лютого, у міській раді Кропивницького пройшло засідання депутатської комісії з питань ЖКГ щодо розгляду двох петицій громадських організації «Щасливий пес» і «БІМ».

13 2

Нагадаємо, що зоозахисники на громадських засадах опікуються безпритульними тваринами і вже неодноразово зверталися до влади обласного центру за допомогою з вирішення питань харчування та утримання їхніх підопічних.

Під час обговорення заслухали представниць обох організацій. Члени комісії погодилися, що із ситуації, яка нині склалася, треба знаходити вихід. Але на даний час необхідно доопрацювати це питання з фінансовим управлінням, адже виділення грошей із міського бюджету повинно мати відповідні законні підстави.

У зібранні взяв участь і секретар міської ради Андрій Табалов, який тримає руку на пульсі щодо вирішення проблеми "безхатьків".

13 1

«Збудувати комунальний притулок для безпритульних тварин коштуватиме занадто дорого для міста, а от підтримувати вже існуючі, якими опікуються активісти, міському бюджету під силу. Я пропоную доручити головному управлінню ЖКГ переглянути програму, яка у нас уже є, щодо регулювання чисельності безпритульних тварин, аби у ній була передбачена не тільки стерилізація, а й утримання», - запропонував очільник депутатського корпусу.

Комісія, хоч і не одноголосно (двоє осіб утрималися), підтримала петиції та доручила відповідним підрозділам підготувати пропозиції та необхідні документи, які розглядатимуть на найближчому засіданні.

13 3

Читайте такожАндрій Табалов передав сертифікат на зведення паркану біля притулку для псів у Кропивницькому

Андрій Табалов: Ми повинні нарешті вирішити питання безпритульних тварин у місті

Андрій Табалов: Активісти зникли, проблема безпритульних тварин залишилася

У Кропивницькому збирають підписи на підтримку рішення щодо щомісячного бюджетного фінансування безпритульних тварин

У Кропивницькому проблемою безпритульних тварин перейнялися чимало небайдужих містян