25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Ціна життя – тисяча доларів: на Кіровоградщині викрили замовне вбивство жінки (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Ціна життя – тисяча доларів: на Кіровоградщині викрили замовне вбивство жінки (ФОТО)

1 8162

Співробітники Служби безпеки України викрили та попередили замовне вбивство співробітника Національної академії СБУ.

2 81430Оперативниками спецслужби встановили, що мешканець одного з міст Кіровоградщини здійснює пошук кілера для організації вбивства колишньої дружини, з якою у нього тривають судові суперечки щодо визначення місця проживання спільної дитини та виплати аліментів, повідомили у відомчій пресслужбі.

Правоохоронці здійснили у Києві імітацію зникнення та вбивства жертви, після чого повідомили замовнику про його виконання. Життя дружини замовник оцінив в одну тисячу доларів США. Для здійснення свого злочинного задуму організатор вбивства ретельно готувався та здійснював заходи конспірації – використовував спеціально придбані засоби зв’язку, кошти перераховував через банківські платіжні системи.

3 916331Зловмисника затримано одразу після перерахування коштів за виконану роботу умовному кілеру поблизу місцевого торгівельного центру.

В межах розпочатого кримінального провадження вирішується питання щодо оголошення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п.11 ч.2 ст.115 (вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Викриття та затримання організатора вбивства проводилося спільно з Управлінням внутрішньої безпеки СБУ та поліцією, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області.