19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Долю зелених насаджень Кропивницького вирішуватиме громада

СУСПІЛЬСТВО

Долю зелених насаджень Кропивницького вирішуватиме громада

Робоча група з розробки правил обрізки дерев у Кропивницькому погодила регламент догляду за кронами зелених насаджень.

21 12

До участі в засіданні долучилися секретар міської ради Андрій Табалов, депутат міської ради від фракції «Наш край» Олег Краснокутський та жителі мікрорайону Новомиколаївка.

Проєкт нових правил містить 21 пункт, найважливішим з яких є заборона омолоджувальної обрізки, під час якої видаляються всі гілки за один раз. Також не можна буде зрізати більше 30% крони дерева і при цьому обов’язково доведеться враховувати побажання мешканців міста, які звертаються з проханням щодо видалення сухих та аварійних гілок.

Члени комісії погодили проект розроблених правил, який ляже в основу майбутнього регуляторного акту.

У свою чергу, Олег Краснокутський зауважив, що на Новомиколаївці за адресою: Юрія Краснокутського, 1б, місцеві мешканці із 2016 року просять прибрати дві тополі. Відкритим лишається питання щодо аварійних дерев і по вулиці Добровольського біля будинку №9.

Голова робочої групи Олександр Вергун пообіцяв, що згадані проблемні дерева обстежать.

«Нарешті ми дійшли згоди і визначили єдині правила обрізки дерев. Але це лише половина справи. Тепер ці правила треба перевірити у дії, а саме: фахівці, екоактивісти повинні їхати у мікрорайони і разом із місцевими мешканцями оглядати проблемні дерева. І разом вирішувати їхню долю – обрізати, не обрізати, чи взагалі прибирати», – зауважив Андрій Табалов.

21 11

Також очільник депутатського корпусу запропонував наступного тижня робочій групі виїхати на локацію з проблемними деревами по вулиці Добровольського та наголосив, що місто має чітко розуміти – старі дерева необхідно видаляти, щоб вони не наробили шкоди, а молоді – висаджувати у спеціально визначених місцях, де вони не заважатимуть комунікаціям. І додав, що місту потрібен перспективний план озеленення.

http://kr-rada.gov.ua

Читайте також: У Кропивницькому внесено зміни щодо утримання зелених насаджень