20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Пільговики Кропивницького через власні амбіції можуть позбутися соціальної підтримки міста

СУСПІЛЬСТВО

Пільговики Кропивницького через власні амбіції можуть позбутися соціальної підтримки міста

Кропивничани мають із відповідальністю поставитися до власного здоров’я та здоров’я своїх рідних.

18 12

На цьому наголосив заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун, коментуючи ситуацію щодо обмеження проїзду в громадському транспорті сьогодні, 18 березня.

«Із 12.00 відповідно до вимог Кабміну від 17 березня у всіх видах громадського транспорту забороняється перевозити пасажирів у кількості понад 10 осіб. Невиконання тягне за собою накладення адмінстягнень як на фізичних осіб (це можуть бути і водії і самі пасажири), так і на юридичних осіб», – зазначив посадовець.

За його інформацією розмір штрафу становитиме від 17 до 51 тисячі гривень для фізичних осіб і до 140 тисяч гривен – для юридичних.

Керівники підприємств-перевізників попри власні збитки поставилися із розумінням до ситуації. Але не це на даний момент турбує керівництво міста.

Проблема в тому, що самі пасажири не дають можливості здійснювати навіть заплановані поїздки.

Кілька годин тому на площі Богдана Хмельницького стався інцидент. Через нормовану кількість пасажирів у салоні громадського транспорту, громадяни почали протестувати та вимагати, аби їх запустили до автобуса. Викликали наряд поліції.

«На найближчий нараді ми будемо радитися, як вирішити це питання, аби була можливість вивезти людей на роботу, а потім дістатися їм додому. Щодо пільговиків та пенсіонерів – прошу не заважати працюючим діставатися до місць призначення, адже серед них – і представники продовольчих магазинів, і медики», – прокоментував ситуацію посадовець.

І додав, що у разі подальших таких випадків, є ймовірність, що влада позбавить пільг пенсіонерів, як це зробили в інших містах країни.