20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Що дозволено, а що – ні: відсьогодні у Кропивницькому посилили карантинні заходи

СУСПІЛЬСТВО

Що дозволено, а що – ні: відсьогодні у Кропивницькому посилили карантинні заходи

06 2Відсьогодні, 6 квітня, як і по всій країні, в Кропивницькому посилили карантинні заходи у зв’язку з поширенням нового коронавірусу SARS-CoV-2.

 

Громадянам забороняється пересуватися більш ніж по двоє людей, за винятком випадків, коли здійснюється супровід дітей.

Вводиться обов’язкове носіння маски або респіратора в громадських місцях. Громадське місце — частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під’їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше.

Відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон також забороняється. Це дозволяється тільки в разі, коли вам потрібно вигуляти домашню тварину або в зв’язку зі службовою необхідністю.

Дітям до 14 років забороняється виходити на вулицю без супроводу батьків або опікунів.

Особи віком від 60 років і старше повинні сидіти вдома. Вони мають перебувати у визначеному ними місці самоізоляції та утримуватися від контакту з іншими особами — крім тих, з якими вони спільно проживають.

Вікові обмеження не поширюються на осіб, які “здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19”, а також забезпечують діяльність “об’єктів критичної інфраструктури”. Тим часом, люди, які перебувають на самоізоляції (крім хворих COVID-19) і про яких нікому подбати, можуть відвідувати магазини та інші місця торгівлі, які знаходяться на відстані не більше 2 км від місця самоізоляції.

Відзначається, що всі громадяни повинні мати при собі посвідчення особи державного зразка. Цей захід необхідний для контролю за тими, хто повинен перебувати в самоізоляції чи обсервації.

За дотриманням правил карантину будуть стежити Національна поліція і Національна гвардія. За порушення карантину передбачає штраф від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень, а в разі порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням може наступити кримінальна відповідальність.

 Зокрема, Уряд у зв’язку з пандемією коронавіруса вирішив також скоротити кількість діючих пунктів пропуску через кордон — до 21. При цьому всі, хто прибувають до України, повинні будуть пройти 14-денну обсервацію.

Ця вимога не стосується дипломатів, членів міжнародних організацій, водіїв вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських суден, якщо немає підстав вважати, що вони могли контактувати з інфікованими новим коронавірусом.

Рішення про посилення протиепідемічних і карантинних заходів поширюється на всю країну, однак місцева влада може вживати додаткових заходів.

https://www.unn.com.ua