16квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Коли перехрестя Кропивницького та Шевченка стане безпечнішим для жителів обланого центру

СУСПІЛЬСТВО

Коли перехрестя Кропивницького та Шевченка стане безпечнішим для жителів обланого центру

26666 1200x800 2

Регулювання дорожнього руху на розі вулиць Кропивницького та Шевченка в обласному центрі буде здійснювати  світлофорний об’єкт.

Про це вчора, 15 травня, повідомила заступниця начальника головного управління ЖКГ міської ради Кропивницького Юлія Яндович. Після того, як дорогу по вулиці Кропивницького капітально відремонтували, рух там став набагато інтенсивнішим. Містяни констатують, що відтепер, рухаючись  вулицею Шевченка, доводиться навіть стояти в заторах, щоб перетнути Кропивницького, інформує пресслужба міської ради.

Щоб зробити на цьому магістральному напрямку рух транспорту безпечнішим, вирішено встановити перехресті  світлофори.

"Об’єкт дійсно актуальний з точки зору оптимізації транспортних потоків. Але просто так встановити його ми не можемо. По – перше, ця дорога лише нещодавно була відремонтована і  тут встановлені відповідні дорожні знаки, узгоджені з поліцією. Але реальна ситуація змушує думати про планування встановити світлофорний об’єкт", – зазначила Юлія Яндович.

Головне управління ЖКГ вже звернулося з листом до відповідних служб щодо початку здійснення експертних робіт із подальшим виготовленням проектно-кошторисної документації. Впродовж тижня експерти аналізуватимуть інтенсивність транспортного потоку на розі вулиць Шевченка і Кропивницького та пішохідний трафік. Експерти мають дійти висновку, який світлофорний об’єкт має бути встановлений – пішохідний чи транспортний. Уже потім проведуть сері необхідних експертиз. Це, за словами посадовиці, займе не менше, ніж півтора місяці.