25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Без тривалих обговорень: кропивницькі депутати підтримали рішення про створення відділення легеневої терапії

СУСПІЛЬСТВО

Без тривалих обговорень: кропивницькі депутати підтримали рішення про створення відділення легеневої терапії

26827 368x264 2

Депутати міської ради Кропивницького підтримали ініціативу про створення на базі Центральної міської лікарні на фортечних валах сучасного відділення легеневої терапії.

Обранці одноголосно внесли необхідні зміни до міського бюджету на 2020 рік та до галузевих програм охорони здоров’я і капітального будівництва на засіданні двадцять першої сесії міської ради вчораі, 26 травня, інформує пресслужба міської ради.

На важливості створення в обласному центрі закладу такого рівня наголосив головний лікар ЦМЛ Олександр Артюх. Він звернув увагу депутатського корпусу, що всі інфіковані COVID-19 проходять курс лікування в боксованих палатах дитячого інфекційного відділення Центральної міської лікарні.

26823 1200x800 2

Від початку епідемії там пролікувалися 388 пацієнтів. У найбільший пік захворювання у відділенні одночасно перебували 135 пацієнтів. Зараз, після пом’якшення умов карантину, зафіксовано нове зростання кількості інфікованих. Сьогодні на лікуванні -  53 мешканці міста. Проте медики світового рівня прогнозують вже на осінь другу хвилю пандемії, тому ЦМЛ, як госпітальна база протидії корона вірусу, має бути належним чином підготовлена до прийому хворих.

"Це нові виклики для нас. І ми підтримуємо ініціативу міського голови щодо створення на базі терапевтичного корпусу відділення для лікування вірусних запалень легенів", – повідомив Олександр Артюх.

Важливість прийняття рішення про створення такого відділення була настільки зрозумілою, що депутати голосували без тривалих обговорень.

        Читайте також:  Кропивницький наблизився до появи в місті відділення з лікування вірусних запалень легенів

У Кропивницькому до осені створять сучасне лікувальне відділення з апаратурою експертного класу

На Кіровоградщині буде центр соціально небезпечних захворювань