18вересня2020

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У закладах Кіровоградщини фіксують численні порушення протиепідемічних заходів

СУСПІЛЬСТВО

У закладах Кіровоградщини фіксують численні порушення протиепідемічних заходів

490 f5ae54f26b4b0b270d00a972da173a9b

Незважаючи на позитивну динаміку, робочі групи Держпродспоживслужби продовжують фіксувати недотримання протиепідемічних заходів на об’єктах Кіровоградщини.

З початку липня поточного року здійснили 3 247 обстежень закладів торгівлі, надання послуг і громадського харчування, під час 604 обстежень виявили порушення протиепідемічних вимог. Зокрема, за вказаний період здійснено:

  • 69 обстежень ДНЗ, виявлено порушення при 8 обстеженнях, складено 2 протоколи (Кропивницький район);
  • 745 обстежень закладів громадського харчування, виявлено порушення при 128 обстеженнях, складено 8 протоколів (м. Кропивницький, м. Світловодськ, м. Олександрія, м. Знам’янка, Благовіщенський район);
  • 1 463 обстеження закладів торгівлі продовольчими товарами, виявлено порушення при 311 обстеженнях, складено 31 протокол (м. Кропивницький, м. Світловодськ, м. Олександрія, Бобринецький, Гайворонський, Знам’янський, Новгородківський, Олександрівський, Світловодський, Устинівський, Олександрійський, Маловисківський, Кропивницький, Голованівський, Долинський, Петрівський, Благовіщенський, Добровеличківський райони);
  • 587 обстежень закладів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено порушення при 77 обстеженнях, складено 2 протоколи (Маловисківський, Новомиргородський райони);
  • 94 обстеження агропродовольчих ринків, виявлено порушення при 28 обстеженнях, складено 1 протокол (м. Олександрія);
  • 65 обстежень перукарень, салонів краси, виявлено порушення при 10 обстеження, складено 1 протокол (Маловисківський район);
  • 224 обстеження громадського транспорту, виявлено порушення при 42 обстеженнях.

У лідерах серед порушень залишаються недотримання дистанції між відвідувачами (в тому числі в закладах громадського харчування), недотримання маскового режиму працівниками й відвідувачами, відсутність дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь або ж використання побутових засобів, непроведення температурного скринінгу працівників перед початком роботи тощо.

Фахівці Держпродспоживслужби продовжують проводити роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, працівниками закладів, установ щодо карантинних вимог. Моніторингові перевірки за дотриманням протиепідемічних заходів будуть продовжені, за порушення застосовуватимуться адміністративні стягнення.