20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Секретні правила: безробітних Кіровоградщини навчили, як правильно проходити співбесіду з роботодавцем

СУСПІЛЬСТВО

Секретні правила: безробітних Кіровоградщини навчили, як правильно проходити співбесіду з роботодавцем

IMG 0341

Під час вебінару, що відбувся в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості, зареєстровані безробітні розглядали корисні поради щодо проходження співбесіди з роботодавцем.

Фахівчиня міськрайонного центру зайнятості Маргарита Жежеря наголосила: «Як відомо, співбесіда – це діалог між роботодавцем та пошукачем роботи, в результаті якого відбувається обмін запитаннями та відповідями, які демонструють зацікавленість кандидата в роботі. Пошук роботи іноді займає багато часу, та отримати запрошення на співбесіду – це половина справи, потрібно вдало розкрити свій професіоналізм, щоб завоювати довіру роботодавця та отримати бажану посаду». 

Під час віртуальної розмови фахівець ознайомила слухачів з основними правилами  підготовки до  співбесіди та ділового спілкування, розглянула питання, які обговорюються та зупинилася на секретах вдалої співбесіди з роботодавцем.

Також присутні розглянули декілька найпоширеніших питань, на які варто підготувати відповіді заздалегідь. Фахівчиня зазначила, що цей етап необхідно пройти, адже він  дозволить кандидату почуватися впевнено під час співбесіди і звернути увагу на свої сильні сторони та досягнення.

Аби покращити свої вміння та навички в подоланні невпевненості, розвинути власні комунікативні здібності та лідерські якості фахівчиня запропонувала учасникам вебінару виконати вправу «Як я можу переконати роботодавця взяти мене на роботу?». Так учасники заходу отримали практичні поради щодо ділового ефективного спілкування та підвищення власної впевненості та переконливості.

Під час заходу безробітним надали інформацію про електронні сервіси державної служби зайнятості, що особливо стали актуальними у період карантину. Вони зручні і прості в користуванні, а їх освітній ресурс  задовільнить потреби кожного шукача роботи.

Наприкінці онлайн-семінару фахівчиня надала роз’яснення з питань, які слухачі поставили в чаті або особисто.

О. Губа,

провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних

Олександрійського МЦЗ