19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Ризики нелегальної трудової міграції: жителів Кіровоградщини поінформували про їхні права

СУСПІЛЬСТВО

Ризики нелегальної трудової міграції: жителів Кіровоградщини поінформували про їхні права

IMG 0278

Сьогодні, 30 липня, у рамках заходів із нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми фахівці Петрівської районної філії обласного центру зайнятості для незайнятих трудовою діяльністю громадян провели вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції».

Інспекторка сектору реагування патрульної поліції №3 Петрівського відділення поліції Долинського відділу Анжела Скоробогацька  розкрила зміст поняття «торгівля людьми», акцентуючи увагу присутніх на масштабності поширення даного явища у світі, оперуючи експертними оцінками міжнародних організацій. 

Фахівчиня відділу «Петрівське бюро правової допомоги» Олександрійського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Тетяна Сидоренко поінформувала присутніх про створення в районі центру надання безоплатної правової допомоги. Наголосила на основних завданнях та функціях бюро правової допомоги, його ролі у забезпеченні захисту прав та свобод соціально незахищених верств населення, а також на порядку звернення до бюро задля отримання такої допомоги.

Фахівчиня районної філії обласного центру зайнятості Марина Гавеля ознайомила присутніх з інформацією про стан місцевого ринку праці, перспективи працевлаштування та вільні робочі місця. Поінформувала про заходи, які проводить служба зайнятості у напрямку попередження торгівлі людьми, а також окреслила переваги легального працевлаштування як в Україні, так і за кордоном.

«Будьте обачні та обережні, приймаючи рішення на користь заробітчанства за кордоном не забувайте про загрозу втрати не лише здоров’я, а й життя, дорогих та близьких людей. Тому проаналізуйте всі можливості працевлаштування в Україні. Надійним помічником і порадником у цьому є державна служба зайнятості», – зауважила фахівчиня.

Кожен присутній мав змогу висловити свою думку щодо проблеми  та отримати відповіді на питання, що стосуються попередження торгівлі людьми та легального працевлаштування.