19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кіровоградщина виграла грант, який допоможе діджиталізувати область

СУСПІЛЬСТВО

Кіровоградщина виграла грант, який допоможе діджиталізувати область

117644268 3190299957716241 6142928366266458939 o

Триває робота над втіленням обласної програми інноваційного розвитку області «Забезпечення сучасними інформаційно-комунікативними системами сільських територіальних громад області».


Нині мобільний телефонний та інтернетзв’язок у багатьох куточках Кіровоградщини або зовсім відсутній, або ж низької якості. Це створює великі незручності, адже люди позбавлені належної комунікації та багатьох видів сервісу. Тож, обласна рада працює над тим, щоб зробити комфортним життя усіх, зокрема людей, які живуть у селах і райцентрах, інформує пресслужба облради.

"Наголошую на тому, що цей проєкт – соціальний. Кіровоградщина – єдина область, що виграла відповідний грант і отримала частину коштів на його втілення від ЄС. Але цих грошей вповні не вистачить, тому йдемо на співфінансування. Додаємо частину коштів з обласного бюджету плюс з місцевих", – зазначив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

За його словами, вже проведена велика робота з органами місцевого самоврядування, розроблено проєкт землеустрою і є готовність до встановлення перших 15 щогол.