19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Чому медицина Кропивницького потерпає від урядової бюрократії

СУСПІЛЬСТВО

Чому медицина Кропивницького потерпає від урядової бюрократії

Медичні заклади Кропивницького чекають на підтримку влади країни.

14 11

Про це у відеозверненні до міністра охорони здоров’я України Максима Степанова повідомив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Першим було озвучено питання щодо підтримки держави у вигляді дозволу на отримання кредиту для придбання обладнання для медичного центру лікування хворих на коронавірусну інфекцію в обласному центрі.

«Я звернувся до міністра фінансів і вже два місяці чекаю на відповідь. Ми не просимо грошей чи то фінансової підтримки, хоча були б не проти отримати безкоштовне обладнання для лікування хворих на ковід із бюджетного фонду. Ми просимо дозвіл на залучення кредитного ресурсу. Це дуже актуальне питання, адже на Кіровоградщині багато медиків захворіли, бо цією проблемою займалися непрофільні установи», – зазначив Андрій Райкович.

Також міський голова поінформував урядовця про незрозуміле, на його думку, затягування сертифікації імуноферментного аналізатора, який був придбаний для обласної лікарні місцевими благодійниками.

«До сьогодні заклад не може отримати сертифікат та розпочати роботу. Колеги-посадовці скаржаться, що в них не вистачає обладнання, а у нас воно є, але ми не можемо отримати дозвіл на його запуск у дію», – наголосив керівник міста.

Максим Степанов відповів, що записав питання щодо аналізатора.

Читайте також: