19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Де на Кіровоградщині найактивніше користуються перевагами доступного кредитування

СУСПІЛЬСТВО

Де на Кіровоградщині найактивніше користуються перевагами доступного кредитування

 20 09 68

Представники мікро- та малого бізнесу Кіровоградської області за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» отримали 98 позик на загальну суму 84,9 млн. грн.

Кошти переважно скерували на придбання сільськогосподарської техніки, нового обладнання, будівельних конструкцій, спеціалізованого автотранспорту тощо, інформують в пресслужбі ОДА.

«Я бачу, що президентська програма державної підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» ефективно працює на Кіровоградщині. Але тим не менш, маємо завдання посилити роботу в цьому напрямку. Більше розповідайте людям про неї. Це ефективний механізм стимулювання економіки. Особливо на час коронакризи і викликів у сільському господарстві. Зараз уряд працює над тим, щоб розшири цю програму і на середній бізнес», – зазначив Андрій Назаренко під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів.

Згідно з офіційною інформацією, найбільш активно перевагами доступного кредитування користуються підприємці з Кропивницького. Вони отримали 18 кредитів.

Щодо ситуації в області, по дев'ять кредитів за програмою президента видали в Добровеличківському, Маловисківському та Олександрійському районах.

По п'ять кредитів – у Гайворонському, Новоукраїнському та Олександрівському районах.

Натомість жодного кредиту не видано в Компаніївському, Новомиргородському та Світловодському районах.

На цих та інших територіях, як наголосив очільник Кіровоградщини, інформаційну роботу щодо можливостей і умов отримання коштів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» серед підприємців необхідно активізувати.

Нагадаємо: державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена за ініціативи президента України з метою спрощення доступу мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Контроль за реалізацією програми покладений на Фонд розвитку підприємництва. Детальніше про умови кредитування можна дізнатись на офіційному сайті програми.

Читайте також:

Обласне керівництво клопоче про появу в Кропивницькому найпоширенішої у світі мережі швидкого харчування

У Кропивницькому найдешевша оренда житла