19травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Covid-19: як на Кіровоградщині перевіряють дотримання громадянами режиму обов'язкової самоізоляції

СУСПІЛЬСТВО

Covid-19: як на Кіровоградщині перевіряють дотримання громадянами режиму обов'язкової самоізоляції

20 09 159 

На початку квітня в Україні розпочала працювати Мобільна програма «Дій Вдома». Додаток створений для моніторингу режиму обов'язкової самоізоляції, на якій мають перебувати громадяни, що прибули з-за кордону з підтвердженням або підозрою на зараження Covid-19.

На Кіровоградщині станом на сьогодні додатком скористалося 849 людей, інформують в пресслужбі ОДА.

«Програмою мають користуватися люди, що повернулись з-за кордону і повинні перебувати на 14-денній обсервації, хворі на Covid-19, які лікуються вдома та люди з підозрою на коронавірус», – зазначила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

Вона пояснила, що за допомогою додатку повністю не відстежується пересування людей.

«Протягом доби впродовж 14 днів людині надходитиме до десяти push-повідомлень. Тільки у момент, коли приходить push-повідомлення, у користувача вмикається геолокація. Особі потрібно сфотографуватися, щоб підтвердити, що саме вона перебуває у цьому місці. У цей момент трекається геолокація. Немає повного контролю пересування», – додала Надія Оперчук.

Якщо буде порушення обсервації чи самоізоляції, людину можуть оштрафувати.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 року №211, якщо людина порушує умови обов'язкової самоізоляції, її можуть притягнути до адміністративної відповідальності, що передбачає штраф від 17 тис. грн або кримінальну відповідальність.

Читайте також: Ще десять жителів Кіровоградщини одужали від коронавірусу