26квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кіровоградщина: суд зобов'язав поліцію внести до ЄРДР повідомлення про погрозу керівника району

СУСПІЛЬСТВО

Кіровоградщина: суд зобов'язав поліцію внести до ЄРДР повідомлення про погрозу керівника району

424189суд

Устинівський райсуд Кіровоградської області зобов'язав місцеве відділення поліції внести до ЄРДР повідомлення про погрозу вбивством.

Втручання суду було б зайвим, якби в поліції виконали свій обов'язок і не догоджали голові районної ради Володимиру Лещенку, який і вчинив, на переконання місцевого жителя Олексія Муляви, правопорушення.

Нагадаємо. Під час громадських слухань з приводу надання орендарю водойми дозволу на спуск води Олексій Мулява вказав на непрозорість практики з надання в оренду водойм району і роль у тому голови районної ради Володимира Лещенка. Останній в присутності великої кількості людей сказав, що якщо на полюванні Мулява наблизиться до нього ближче метра, він його застрелить.

Муляві деякі посадові особи радили не звертатися із заявою до поліції, проте той, пам'ятаючи, що керівник представницького органу є підозрюваним у побитті працівника РДА (слідство вже триває чотири роки), заяву подав. Її не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань на тій підставі, що погроза не була реальною і нібито пан голова мав на увазі іграшкову зброю.

А через кілька днів у вікна будинку Муляви полетіло каміння. Це й примусило його звернутися до районного суду із заявою про бездіяльність поліції.

«Під час розгляду моєї заяви зачитувалися покази свідків. Частина з них сказала, що вона нічого не бачила й не чула, а інший свідок – що Лещенко мав на увазі водяний пістолет, який бере із собою на полювання для запивання пігулок», – повідомив «З перших уст» Олексій Мулява.

Схоже, навіть якщо відділення поліції виконає рішення, розслідувати дії Лещенка не поспішатимуть. Не розслідують же справу про побиття чиновника. Та й як можна сумніватися в порядності людини, яка є почесним членом Українського товариства мисливців та рибалок? 

Чому так відбувається? Відповідь знає, мабуть, кожен з нас: ніхто не контролює дії поліції. Це вже як згвалтують  когось її працівники, як у Врадіївці чи Кагарлику, тоді, може, хтось і зверне увагу, а так що хочуть, те хай і роблять, адже зарплату виплачують незалежно від результатів роботи. 

Читайте також: Громадський активіст із Кіровоградщини Олексій Мулява: Насторожує оперативне рішення ЄСПЛ щодо зняття мораторію на продаж землі в Україні 

Кіровоградщина: допоки поліція жартує, у вікно заявника вже влучив камінь

Кіровоградщина: голова райради, котрий погрожував убивством головуючому на зборах, уже мав би постати перед судом

Кіровоградщина: керівник районної ради пообіцяв застрелити головуючого на громадських слуханнях