28березня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Де на Кіровоградщині найбільша кількість сміттєзвалищ

СУСПІЛЬСТВО

Де на Кіровоградщині найбільша кількість сміттєзвалищ

 20 10 62

Згідно з результатами перевірки місць видалення (полігонів) побутових відходів, на території Кіровоградщини станом на сьогодні функціонує 402 сміттєзвалища.

Таку інформацію директорка департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу Яніна Мацків озвучила вчора, 19 жовтня, під час апаpатної наради, інформують в пресслужбі ОДА.

«Найбільше сміттєзвалищ у Кропивницькому районі – 35, у Бобринецькому районі –29, в Олександрійському – 26 і в Новоукраїнському районі 24 звалища. У Світловодському районі зафіксовано найменшу кількість сміттєзвалищ – 11. В Онуфріївському, Знам’янському та Новгородківському районах по 13 звалищ», – уточнила Яніна Мацків.

Як уже повідомлялося, Кіровоградська ОДА вже акумулює інформацію для подальшої підготовки Регіонального плану управління відходами. Щойно Верховна Рада ухвалить законопроект № 2207-1 д, департамент екології, природних ресурсів, торгівлі та паливно-енергетичного комплексу розпочне роботу разом із Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.