25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кіровоградщина: чотирьом постачальникам харчових продуктів направили приписи про порушення

СУСПІЛЬСТВО

Кіровоградщина: чотирьом постачальникам харчових продуктів направили приписи про порушення

7 обід

В області триває позапланова перевірка потужностей суб’єктів господарювання, що постачають харчові продукти в навчальні заклади.

Порушень виявляється чимало. Так, тільки в Маловисківському районі чотири фізичні особи-підприємці отримали приписи про необхідність усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.

За повідомленням пресслужби Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, в ході перевірок фахівці відомства виявили, зокрема, що в холодильному обладнанні, яке використовується для зберігання харчових продуктів, не контролюється температурний режим; полиці, де зберігаються харчові продукти, утримуються в неналежному стані; м’ясна та рибна продукція знаходяться в одній морозильній камері та ін.

Суб’єкти господарювання мають усунути виявлені порушення у визначені строки. Невиконання вимог припису карається штрафом.

До того ж під час заходів державного нагляду (контролю) було відібрано зразки харчової продукції для проведення лабораторних досліджень. Чи годиться продукція для харчування учнів, стане відомо невдовзі.

Читайте також:  У школах і дитячих садках Кіровоградщини зростуть видатки на харчування