29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Як колишній безробітний став соціальним партнером служби зайнятості Кіровоградщини

СУСПІЛЬСТВО

Як колишній безробітний став соціальним партнером служби зайнятості Кіровоградщини

2Гурницький1

Свого часу, за сприяння служби зайнятості, колишній безробітний, а сьогодні фізична особа-підприємець, Євген Гурницький започаткував власний бізнес за напрямком «Діяльність у сфері права». 

Ще чотири роки тому пан Євген і не здогадувався, що він стане надійним соціальним партнером служби зайнятості у напрямку підвищення правової обізнаності безробітних громадян, буде реалізовувати спільно із службою зайнятості проекти, які впроваджуються на території області за підтримки міжнародних організацій.

Своїми спогадами про перші кроки власної підприємницької діяльності, Євген Олегович поділився з фахівцями обласного центру зайнятості.

Закінчивши Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, у якому здобув юридичну освіту, Євген працевлаштувався на посаду юрисконсульта до ГО «Територія успіху». По закінченню строкового договору, Євген Олегович залишився без роботи, тож звернувся до міськрайонного центру зайнятості за допомогою у пошуку роботи. 

«Ознайомившись з послугами служби зайнятості, я дізнався про можливість започаткування власного бізнесу і вирішив спробувати себе як приватний підприємець у сфері права. Завдяки справжнім фахівцям своєї справи, працівникам міськрайонного центру зайнятості, усього за кілька робочих зустрічей я отримав дієві поради для можливості застосування власного бізнесу», – згадує пан Євген.

Незважаючи на високу конкуренцію на ринку праці, маючи достатній рівень знань, досвід та професіоналізм, колишній безробітний склав та успішно захистив бізнес-план на тему «Надання юридичної допомоги», зареєструвався як фізична особа-підприємець і отримав одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

«Сьогодні ГО «Територія успіху» залучає мене як фахівця. Я й дотепер допомагаю людям, які звертаються до нас за правовою допомогою. Також я є громадським омбудсменом із захисту виборчих прав Громадянської мережі «ОПОРА» у Кіровоградській області та координую роботу приймальні з надання безоплатної правової допомоги Української Гельсінської Спілки з прав людини у Кропивницькому», – розповідає Євген.

Крім того, Євген є активним учасником інформаційних заходів, що проводяться для безробітних громадян з метою прискорення їхнього працевлаштування та спрямування на легальну зайнятість, у т.ч. числі й при працевлаштуванні за кордоном.

Євген вдячний фахівцям служби зайнятості за надану можливість та підтримку і радить майбутнім підприємцям обирати таку діяльність, яка так чи інакше їм знайома: «Можливо, ви працювали у такій сфері, або маєте відповідну освіту. Не завжди потрібно створювати щось нове. Якщо на щось існує попит, а ви можете його задовольнити, – дійте!».

Ця історія свідчить про те, що колишній безробітний обрав для себе саме той професійний шлях, який шукав, а створити для себе робоче місце допомогла служба зайнятості.

Відділ інформаційної роботи КОЦЗ