20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Чи замайорить над Ковалівським парком у Кропивницькому державний прапор України

СУСПІЛЬСТВО

Чи замайорить над Ковалівським парком у Кропивницькому державний прапор України

30446 1200x800 2

Учора, 3 лютого, темою робочої наради, скликаної головою ОДА Андрієм Назаренком, стало встановлення  у Кропивницькому  найвищої стели з державним прапором України.

У нараді взяв участь міський голова Кропивнцького Андрій Райкович.

До активного обговорення проєкту долучилися архітектори, громадські діячі, волонтери, історики та військові. Встановлення 30-метрової щогли з Державним прапором запланували до 30-ої річниці Незалежності України. Нині визначаються із місцем розташування флагштоку. Один із варіантів – Ковалівський парк у Кропивницькому.

30445 1200x800 2"Прапор – один із головних символів нашої держави, тому встановити його в Ковалівському парку – це гарна ідея. Там завжди відпочиває багато людей, граються діти. До того ж, це буде першим етапом реконструкції парку: ми плануємо облаштувати його центральну площу та доріжки, і почнемо перетворювати цю зелену зону на справді улюблене місце відпочинку наших містян. Але ми обов’язково повинні вислухати і почути думку громади з цього питання, без містян це рішення приймати не будемо", – наголосив Андрій Райкович. 

Волонтери під час зустрічі наголосили на тому, що в парку варто створити монумент Захисникам України.

Архітектори отримали завдання опрацювати можливість поєднання в ансамблі пам’ятника і рекордного флагштоку. Свої пропозиції вони представлять громаді вже за тиждень.

Читайте також: