29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому проблемну недобудову мріють перетворити на спортивний комплекс (ФОТО, ВІДЕО)

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому проблемну недобудову мріють перетворити на спортивний комплекс (ФОТО, ВІДЕО)

4208a3ce74d2fe9a

Таку ідею має кропивницький тренер з боротьби джиу-джитсу Євгеній Скирда.

Недобудову, що в Ковалівському парку, у забудовника забрав за борги банк. Про це інформує Суспільне.

Будівлю у Ковалівському парку почали зводити 20 років тому. Вхід до неї – відкритий.

Місяць тому з другого поверху недобудови випала 14-річна дівчина. З травмами голови та хребта її привезли в дитячу обласну лікарю, 2 лютого виписали. 

Кропивничанин Євгеній Скирда, дізнавшись про таку ситуацію, вирішив знайти власника недобудови, щоб запропонувати зробити це місце безпечним.

"Я живу в цьому районі з дитинства. Щодня ходжу на тренування і бачу, що тут відбувається. Збираються діти, тут –  притон для наркоманів і безпритульних. Нам удалося зв'язатися з людиною, яка почала це все будувати, але, з його слів, він уже не має відношення до будівлі".

Євген розповів, у цій недобудові хотіли б облаштувати спортивний комплекс.

"Ми хочемо, щоб люди, які мають відношення до будівлі, зв'язались з нами для проведення перемовин. Ми взяли б цю будівлю в довгострокову оренду, у нас є можливості та інвестори. Тут можна було б проводити змагання для дітей".

Інспектор міського управління державно-архітектурного контролю Роман Лунгол сказав, зв'язатися з власником недобудови "Міжнародна концертна група" не вдалося.

"Ми неодноразово зверталися до них письмово, але відповіді не отримали. Накладено обтяження на користування даним майном".

Власник фірми "Міжнародна концертна група" Юрій Соколов зареєстрований у Донецькій області. За вказаним контактним номером фірми на сервісі відкритих даних підприємців YouControl нхто не відповідає. Номер не обслуговується. Міжнародна концертна група у Кропивницькому зареєстрована по вулиці Кавалерійська,7. За вказаною адресою фірми немає.

Юрист Юрій Деркаченко вважає: будівлю у парку почали зводити незаконно.

"Згідно з публічною кадастровоїю картою земельна ділянка, на якій розташована недобудова 7,5 га, за цільовим призначенням –  паркова зона. Для будівництва цієї недобудови земельна ділянку не виділяли. Чому виникла така ситуація? У 1990-2000 роках спочатку будували, сплачували штраф 17 гривень, а потім узаконювали. Наразі законодавством передбачено жорсткі санкції за незаконне будівництво, тому потрібно спочатку оформити земельну ділянку належним чином".

Юрист додає: нині банк володіє цеглою та матеріалами недобудови на 200 тисяч доларів.

"Вирішити ситуацію зможе лише тристоронній договір між місцевою владою, потенційним інвестором, який зобов'яжеться збудувати будівлю та банком, який є власником недобудованого будівництва. Воно не введене в експлуатацію. Іншого виходу я не бачу", – сказав Юрій Деркач.

Євгеній Скрида каже, що облашувати спортивний комплекс можна вже за три роки.

Деталі – у відео.

Читайте також: Кропивницький парк обстежать щодо його безпечності для дітей