18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому зросла кількість патронатних сімей та будинків родинного типу

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому зросла кількість патронатних сімей та будинків родинного типу

У Кропивницькому на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин дітей влаштовують в сім’ю патронатного вихователя.

17 8

Про це повідомила начальниця управління з питань захисту прав дітей Тетяна Тимоховська під час свого звіту за результатами виконання бюджетних програм за рік, що минув.

У 2020 році утворено ще одну патронатну сім’ю. Загалом в місті функціонують три сім’ї патронатних вихователів, у яких протягом року на вихованні перебувало 11 дітей. Після закінчення терміну перебування дітей у патронаті всі вони влаштовані до сімейних форм виховання.

За словами начальника управління, у місті Кропивницькому функціонує 27 прийомних сімей, в яких виховується 38 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом року було створено та забезпечено функціонування одного дитячого будинку сімейного типу. Загалом у місті функціонує чотири дитячих будинків сімейного типу, в яких на даний час виховується 36 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу перебувають під контролем управління.