26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Перевезення у Кропивницькому: хто підливає масло у вогонь розбрату влади і громади

СУСПІЛЬСТВО

Перевезення у Кропивницькому: хто підливає масло у вогонь розбрату влади і громади

22 2Громадські перевезення у Кропивницькому залишаються болючим питанням для виконавчих органів місцевого самоврядування.

Про це повідомив керівник обласного центру Андрій Райкович під час щопонеділкової апаратної наради сьогодні, 22 грудня.

«Я розумію, що люди мерзнуть на зупинках, але через карантинні обмеження ми не можемо перевозити більшу кількість пасажирів, ніж встановлено рішенням Кабміну. Ми продовжуємо чути нарікання, що влада міста не знає чим живе громада. Але як би це було так, то в Кропивницькому б і надалі їздили на 11 обшарпаних тролейбусах, які ми мали у 2015-2016 роках», – зазначив посадовець.

Ситуація «підігрівається» приватними перевізниками, які не дотримуються правил прописаних у договорах, мають жахливу матеріальну базу та ігнорують рішення держави.

«Неприємно отримувати інформацію від служб транспортного контролю щодо порушень перевезень у комунальних автобусах і тролейбусах. Це добре, що патрульні контролюють, але хотілося б аби так було на усіх напрямках. Наприклад, щодо великогабаритних машин, які заїжджають у місто під знаки та водіїв маршруток, які позакривають штори і роблять свою справу. Це обурює і викликає певні незадоволення», – наголосив Андрій Райкович.

Він також додав, що коронавірус – це виклик, з яким треба рахуватися і відповідно дотримуватися нових правил. Особливо це стосується людей похилого віку, які б мали відповідальніше поставитися до ситуації і дати можливість працюючим, студентам та школярам дістатися у години пік до місця призначення.