20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому скасували обмеження часу пільгового проїзду в громадському транспорті

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому скасували обмеження часу пільгового проїзду в громадському транспорті

Кіровоградським окружним адміністративним судом завершено розгляд адміністративної справи щодо оскарження пункту 3 питання 2 рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради  Кропивницького, оформленого протоколом від 26.06.2020 року №17.

17 2

Про це інформує пресслужба суду.

Зокрема, предметом розгляду зазначеної справи була правомірність відміни виконавчим комітетом міської ради м. Кропивницького пільгового проїзду у громадському транспорті для всіх пільгових категорій громадян на період дії режиму надзвичайної справи та, відповідно, встановлення чи відбулось порушення прав осіб пільгових категорій на безкоштовний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування у місті Кропивницькому.

Рішенням Кіровоградського окружного адміністративного суду від 01.10.2020 року адміністративний позов – задоволено, зокрема:

-визнано протиправним та нечинним пункт 3 питання 2 рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міської ради міста Кропивницького, оформленого протоколом від 26.06.2020 року №17.

Зазначеним рішенням зобов'язано виконавчий комітет Міської ради міста Кропивницького опублікувати резолютивну частину рішення суду у виданні, в якому був або мав бути офіційно оприлюднений нормативно-правовий акт, невідкладно після набрання рішенням законної сили.

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду від 21.01.2021 року, апеляційну скаргу виконавчого комітету міської ради м. Кропивницького – залишено без задоволення, а рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 01.10.2020 року залишено без змін.

Довідково. На почерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міської ради міста Кропивницького, яке відбулося 26.03.2020 року, розглядалося питання 1 "Про переведення місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста Кропивницького у режим надзвичайної ситуації" та питання 2 "Щодо вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації державного рівня на території міста".
Рішенням комісії, оформленим протоколом від 26.03.2020 року №7, зокрема абзацом 5 пункту 1 питання 2 рішення, вирішено забезпечити на період дії режиму надзвичайної ситуації запровадження спеціальної системи руху громадського транспорту у місті, за винятком перевезення персоналу медичних та екстрених служб, підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність населення (відмінити пільговий проїзд громадян у громадському транспорті для всіх пільгових категорій громадян).

Згодом на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міської ради міста Кропивницького, яке відбулося 26.06.2020 року, розглянуто питання 2 "Про внесення змін до протокольного рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26 березня 2020 року №7".
За наслідками розгляду цього питання вирішено скасувати абзац 5 пункту 1 питання 2 протокольного рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26 березня 2020 року №7.

Пунктом 3 питання 2 рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міської ради міста Кропивницького, оформленого протоколом від 26.06.2020 року №17, на період дії карантинних заходів відновлено з 1 липня 2020 року з 09:00 год. до 15:00 год. перевезення пільгових категорій громадян громадським транспортом, зокрема на тролейбусних та на автобусних маршрутах, які здійснюють перевезення пасажирів у звичайному режимі.

Читайте також: