20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому кожен може долучитися до створення Стратегії розвитку громади до 2030 року

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому кожен може долучитися до створення Стратегії розвитку громади до 2030 року

350 765Департамент з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Кропивницької міської ради розпочинає розробку проєкту Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади на 2022-2030 роки.

Головне завдання цього документа – забезпечення зростання економічного потенціалу громади, удосконалення інфраструктури міста, підвищення якості комунальних послуг тощо.

Вища динаміка розвитку, смарт-спеціалізація, акцент на модернізацію та розвиток нових технологій мають стати ключовими акцентами  розвитку громади. Всі етапи розробки і реалізації амбітного проекту тримає на особистому контролі міський голова Андрій Райкович.

Обговорення нового бачення, цілей, підходів стратегії «Кропивницький-2030» буде супроводжуватися аналізом стратегічних даних, роботою структурних підрозділів і депутатів міської ради над розробкою галузевих SWOT-аналізів і формування пріоритетів за широкої участі громадян. Адже стратегія – це спільне бачення майбутнього громади жителями, органами влади, підприємцями, науковцями і зовнішніми партнерами.

"Ми багато чого робили і до цього часу, багато буде зроблено в нинішньому і наступному роках, але потрібна загальна стратегія розвитку громади, щоб громадяни могли бачити перспективу реалізації ідей, а ми, як виконавчі органи ради, теж могли б рухатися вперед по чітко визначеному плану та бачити кінцеву мету своєї роботи. У нас є програми розвитку тієї чи іншої галузі, але вони більш детальні: визначається, де і в якому обсязі будуть проводитись ремонти вулиць, житлового фонду тощо. І так по кожній галузі: від молодіжної політики – до розвитку інфраструктурних обʼєктів. А повинно бути щось глобальне, тобто стратегічний документ. Це і розвиток міської транспортної мережі, і впровадження електронних квитків, і закупівля нових тролейбусів. І так по кожній галузі окремо – освіті, медицині, культурі, соціальній політиці тощо. Тому ми і приступаємо до розробки проєкту стратегії «Кропивницький- 2030». І до грудня цього року ми повинні пройти всі етапи її розробки, відпрацювати  питання з робочими групами, які будуть створені, з громадянами, які захочуть взяти участь в роботі цих робочих груп, або мають креативні ідеї щодо розвитку міста", – зазначив заступник міського голови Михайло Бєжан.

Свої пропозиції можна надсилати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Працівники департаменту відбиратимуть ті, які корелюватимуть із баченням міського голови, заступників, керівників управлінь, долучатимуть до робочих груп ініціативних громадян, представників громадських організацій, вивчатимуть їхні пропозиції і працюватимуть над їх реалізацією.