27квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому надаватимуть допомогу людям, які постраждали від домашнього насильства

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому надаватимуть допомогу людям, які постраждали від домашнього насильства

236 7987

Незабаром у Кропивницькому розпочне роботу мобільна бригада допомоги людям, котрі постраждали від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі.

Рішення про її створення затвердили учора, 8 червня, під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Бригади надаватимуть соціально-психологічну допомогу постраждалим особам. Зокрема, будуть консультувати,  виконуватимуть кризове та екстрене втручання, забезпечуватимуть соціальну профілактику, відповідно до потреб, пояснила директорка  департаменту соціальної політики міської ради Юлія Вовк. Фахові консультації можна буде отримати оперативно телефоном чи з виїздом на місце, куди вкаже постраждала особа.

"Бригада буде створена на базі притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства чи  насильства за ознакою статі. Протягом доби планується надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які її потребують, інформування постраждалих осіб щодо послуг, які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства", – пояснила Юлія Вовк. 

Члени бригади проводитимуть також психологічну діагностику постраждалих, оцінюватимуть ризики продовження чи повторного вчинення насильства, в разі необхідності доправлятимуть постраждалих до притулку.

Надання послуг постраждалій особі здійснюватиметься безоплатно, але така підтримка може тривати до трьох місяців.