20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Робота розчаровує: чому з рятувальниками на Кіровоградщині не розраховуються місяцями

СУСПІЛЬСТВО

Робота розчаровує: чому з рятувальниками на Кіровоградщині не розраховуються місяцями

c1cbe66c57ae3e0a

У рятувальній частині селища Смоліне Новоукраїнського району працюють 19 людей. Уже сім місяців їм не виплачують заробітну плату.

Протягом пів року через це звільнилися десятеро рятувальників. Зарплатна заборгованість становить майже 3,5 мільйона гривень. Про це Суспільному розповів командир відділення Леонід Котляренко, якому також винні вже 80 тисяч гривень. 

"Хто пішов на іншу роботу, хто перевівся. Зазвичай, рятувальники працюють добу через три. Але зараз так не виходить, бо особового складу мало. Добу через дві ходимо", – зазначив командир відділення.

Рятувальнику Богдану Кургану заборгували 75 тисяч гривень. Затримки з виплатами, з його слів, розпочались у вересні 2020 року: "Борги росли, довелося продати свій автомобіль, щоб розрахуватися. З дитинства мріяв стати рятувальником, та робота тут розчаровує якось".

Згідно з договором, пожежна частина знаходиться на утриманні державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", обслуговує Смолінську шахту, розповіла речниця служби з надзвичайних ситуацій в області Оксана Мачак.

За словами заступника селищного голови Смоліного Володимира Бойка, крім шахти, рятувальники мають виїжджати на виклики у 22 села Смолінської громади.

Оксана Мачак каже, що через зарплатні борги подали позов до господарського суду.

Деталі – у відео.