20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині є дитячі садки, де провакцинували всіх працівників

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині є дитячі садки, де провакцинували всіх працівників

33835 368x264 2

Під час наради голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної з очільниками райдержадміністрацій повідомили, які освітні заклади області мають сто відсотків вакцинованих працівників.

За словами начальниці обласного департаменту освіти і науки Ельзи Лещенко, на Кіровоградщині у 16 закладів освіти вакциновані усі працівники.

Йдеться про Костомарівську ЗОШ, Долинівський заклад дошкільної освіти, Березівський ясла-садочок «Сонечко», Долинський заклад дошкільної освіти «Вогник», Компаніївський міжшкільний навчально-виробничий комбінат, Полтавську ЗОШ, Коробчинський, Покровський, Червонокостянтинівський, Олександрівський, Малопомічнянський, Новоєгорівський, Семенастівський, Вільненський, Карлівський заклади дошкільної освіти та Гаївську філію ОЗ «Тишківський ліцей».

Марія Чорна акцентувала, що такі заклади є гідним прикладом для інших установ, у яких темпи вакцинації дещо поступаються вищевказаним показникам.

«У разі погіршення епідемічної ситуації, в Україні буде введено більш жорсткі карантинні обмеження. Як вже неодноразово повідомляли в Уряді та в Міністерстві охорони здоров’я України, за таких умов у звичному навчальному режимі продовжать роботу тільки ті заклади, у яких вакциновано від коронавірусної інфекції 80 % і більше працівників. Ми маємо докласти усіх зусиль, аби уникнути переходу на дистанційне навчання, і у цьому нам може допомогти тільки вакцинація», – наголосила Марія Чорна.

Читайте також: