17квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині виявили порушення протиепідемічного режиму

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині виявили порушення протиепідемічного режиму

22Благовіщенське 4

Зважаючи на погіршення епідемічної ситуації, фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснюють посилений контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання на території області.

Останніми днями здійснено 405 обстежень, при 84 з них виявили порушення протиепідемічного режиму. За результатами на суб’єктів господарювання складено 9 протоколів, надано приписи, пропозиції щодо усунення виявлених порушень.

На території області працювали 36 моніторингових груп за участі представників Держпродспоживслужби (60 спеціалістів), Нацполіції, органів місцевого самоврядування.

Із початку року спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели 40 297 обстежень суб’єктів господарювання, виявили порушення при 4 955 обстеженнях (12,3 %). За порушення карантину суб’єктам господарювання надано 4 955 попереджень та пропозицій щодо їх усунення, складено 487 протоколів за статтею 44-3 КУпАП.

"Відповідальне дотримання протиепідемічних заходів та вакцинація населення залишаються основними передумовами для боротьби проти коронавірусної інфекції COVID-19 та недопущення стрімкого поширення хвороби. Від початку вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Україні щеплено 8 373 552 людини, з них повністю імунізовані та отримали дві дози 6 743 615 людей. У Кіровоградській області станом на 21 жовтня загалом проведено 307 181 щеплення громадян проти COVID-19", – зазначають у Держпродспоживслужбі.

Водночас вимога використовувати захисну маску в приміщеннях будівель та споруд не скасована Урядом навіть за умови отримання повного курсу вакцинації, адже захисна маска є дієвим бар'єром в поширенні повітряно-крапельної інфекції, зокрема інфекції COVID-19.

Читайте також: