25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині громада мотивує школярів перемагати у спорті та науці

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині громада мотивує школярів перемагати у спорті та науці

cd1c308d 1a3d 404b aa21 df4671a353fb

Новомиргородська міська рада прийняла програму підтримки обдарованої молоді, в якій передбачені грошові виплати для багатьох категорій дітей.

Йдеться про  юних науковців, митців, музикантів, спортсменів, інфомують "Новомиргородські вісті".

"Раніше в програмі підтримки обдарованої молоді Новомиргородського району грошові виплати передбачалися тільки для переможців олімпіад, Проте ми знаємо, скільки зусиль докладають молоді люди, які відвідують спортшколу, школу мистецтв чи інші заклади. І їхні перемоги також сприяють становленню гарної репутації Новомиргородщини. Тому зараз Новомиргородська громада суттєво збільшила перелік здобутків, за які передбачається виплата призових з місцевого бюджету. Також передбачені кілька змагань, на які учні можуть поїхати за кошти громади", – зазначив міський голова Ігор Забажан.

Суми виплат для різних дітей відрізняються, адже є учні, які отримали виплату за одну перемогу, наприклад, в олімпіаді з улюбленого предмету, а є ті, хто протягом року має низку перемог.

Загальна сума проведених виплат – близько 150 тисяч гривень.

Наприкінці року не встигли провести виплати за командні здобутки. А таких теж чимало – є перемоги і в команди футболістів, і в танцювальних ансамблів, і в інших колективів. Ці виплати будуть проведені на початку 2022-ого.