23квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Головна проблема кропивницьких комунальних служб – покинуті на узбіччях авто

СУСПІЛЬСТВО

Головна проблема кропивницьких комунальних служб – покинуті на узбіччях авто

271231619 3110485522574167 2823122854468970027 n

Комунальний порядок – одна з головних складових життєдіяльності міста як у будні, так і у святкові дні.

На цьому, інформує пресслужба міськради, сьогодні, 5 січня, під час апаратної наради наголосив Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

Минулого тижня комунальники проходили черговий іспит снігом, дощем і ожеледицею. В основному, колапсу не допустили, наголосив очільник міста. Усі підрозділи працювали у штатному режимі.

"Але кожен подібний випадок, коли упродовж доби мете хуртовина, практично немає часових вікон, щоб техніка виїхала хоча б проміжково почистити магістралі, а другою хвилею – взятися за радіальні вулиці, такої змоги на цей раз не було. Так от, саме такі ситуації необхідно детально аналізувати, вивчати, де у нас вузькі місця", – переконаний Андрій Райкович.

Проте головною проблемою для комунальних служб міста залишаються кинуті на узбіччях авто. Через них техніка не змогла якісно поприбирати всі дороги міста.

"Це проблема для наших комунальників. Проведіть засідання «круглого столу» з участю патрульної поліції, дорожників і встановіть додаткові обмежувальні знаки по місту. Кропивницький перезавантажений технікою. Узбіччя доріг – це не паркінг. Розганяйте техніку і прибирайте місто правильно. Вже на наступний зимовий період треба закупити евакуатор і забирати покинуті машини на штрафмайданчики", – акцентував Андрій Райкович.

Не на сто відсотків впоралися комунальники з розчисткою тротуарів, пішоходних переходів, зупинок, дворових територій. Очільник міста зауважив, що отримав на це чимало нарікань від містян, бо загальний стан цих територій у святкові дні був далекий від ідеального.

"Недостатньо були почищені переходи, перехрестя. На зупинках слизько, не скрізь встигли вчасно посипати спуски-підйоми. Я розумію, що така погода трапляється кілька разів на сезон, але людей це мало цікавить. Порядок біля своїх приміщень повинні навести і власники бізнесу. Тому моє завдання спецінспекції актуальне: штрафуйте власників торговельних точок, громадського харчування, офісних приміщень, усіх, хто орендує чи володіє цілими кварталами. Нехай виходять і прибирають, посипають, вичищають входи, периметри", – зазначив Андрій Райкович. 

Також міський голова актуалізував свою вимогу – проаналізувати ринок сучасної роторної техніки і придбати кілька одиниць спецмашин, які мобільно, якісно управлятимуться, прибираючи тротуарні частини, площі, великі дворові території. Це питання доручив вирішити у поточному році.

Читайте також: У Кропивницькому визначено місця для складування сніг

Не паркуйтеся вздовж дороги! Кропивницький міський голова звернувся до власників авто

У Кропивницькому суб’єктам господарювання визначили територіальні межі прибирання снігу